När surhetsreglerande medel faktiskt vore nyttigt

Ibland önskade jag att jag hade varit en sån mupp som skolkade. Tänk på vad mycket jag hade fått gjort om jag hade gjort det. Då hade jag kunnat komma ut i stallet i rimlig tid vilket innebär att jag kan komma hem i tid och skriva på mitt arbete som ska in idag.

Men nu sitter jag här till ingen nytta i aulan och kollar bloggar. Ja jag är sur och ja jag är barnslig som inte ens vill eller försöker hänga med i föreläsningen, lika barnslig som de i min klass som inte dök upp i skolstallet idag utan någon bra anledning som jag vet om.

Men nu är jag ingen skolkare, så jag får helt enkelt bita i det sura äpplet som kommer av att följa vissa av samhällets regler och tjura vidare.

Over and out

Mot Göteborg Horse Show

Sitter i bilen på väg mot göteborg med mutti och Ove.
Har inte köpt några biljetter för Ove har varit en dålig pojk och laggat med internet så det har inte gått varken igår kväll eller imorse. Så vi lever på hoppet och köper biljetterna på plats.

Mamma hälsar.
Picad over and out.

Minnesförlust

Fick just den därkänslan av att jag glömt nånting men jag kan inte komma på vad.
Jaja, det ger sig när Elin kommer hem. Hon brukar ha koll på vad jag glömt, å hon brukar vara ganska bra på att få mig på mop´s dåliga sida också...

Tävling hos Matilda HolmströmTävlingen hittar ni HÄR.


Boktips

Filmen var inte allt för populär men böckerna ligger i en helt annan klass. Läser sista boken i Eragon-serien i and i love it. Så är ni fantasyfreak och inte rädda för en lite tjockare bok rekomenderas dessa.


Bildkälla

Produktiv måndag

Jag har haft en ovanligt produktiv förmiddag idag, jag kan om jag vill.
Eller ja egentligen har den väl inte varit överdrivet magnifik men allt handlar ju om vad man jämför med.

Har än så länge hunnit kila till ÖB för att köpa brev, gjort i ordning två brev som jag ska lägga på lådan så snart jag avslutat här, fixat en lunch som inte bestod av snabbnudlar och så ska jag slänga in en tvätt samt lagamat åt familjen i eftermiddag.


Back to work så hörs vi sen

Serious Business

Har precis skickat iväg ett mail om sommarjobb samt gjort i ordning två brev som jag ska skicka imorgon.


Första året som jag aktivt söker sommarjobb så jag funderar på om jag ska boka ett möte med någon på arbetsförmedlingen. Ett personligt brev har jag skrivit redan men det finns ju en massa andra saker att tänka på om man söker sommarjobb så det kan vara bra att prata med någon som är i "jobbsvängen".


Så det blir nog att kontakta dem imorgon om jag hinner, 
annars tar jag det på tisdag.

Urhäftig tävling


Tävlingen hittar ni hos Malin Olsson -->

Om jag vann skulle jag vilja ha ett allroundschabrak med rak kant i grönt med gul kant vilket är något jag funderat på ett bra tag. Är överlag en sucker för gula kantar på exempelvis schabrak och täcken så det skulle bli perfekt! Kombinationen grönt/gul är även sån att den funkar på de flesta hästfärger och dessutom matchar det detaljerna på mina senskydd.

Såklart blir det ju svarta stövlar,hjälm och kavaj till det. För även om jag gillar marinblått på kavajer och hjälmar så skulle det inte bli lika stilrent. Men för att vara lite wild and crazy funderar jag på om inte ett par guldgula stigbyglar skulle bli väldans snyggt ihop med det andra men det är bara en tanke.

Så ser ni min drömtävlingsoutfit ut. Visst är den fin?
Jag älskar den i alla fall.

Dagens fundering

En tanta nockade just någon med en stekpanna av teflon-modell i Morden i Midsomer och jag började fundera på om det ens är realistiskt. 

Jamenar, med en stekpanna är det ju svårt att få nån vidare kraft , en teflon är för lätt och tar upp förmycket av luftmotståndet, en gjutjärnspanna blir för tung för att få upp nån riktigt bra sving i, förutsatt att du inte ser ut som Magnus Samuelsson...

Men min fråga återstår:
Är en stekpanna ett lämpligt redskap för att nocka någon?
Det finns bara ett bra sätt att undersöka det här, Ronja ställer du upp som försöksobjekt?

till alla internatare och infödingarDet går i släkten.
Variation ÄR överskattat, även när det gäller mat..

På tal om släktdrag så smider jag onda planer ihop med min äldsta syster just nu.
Tummen upp på det (Y)

Packar

Jag är faktiskt duktig och packar dagen innan jag åker och inte sama morgon som jag gjort tidigare. Min förhoppning är väl att jag nu ska kunna få med mig allt i bara en väska + handväska och inte som innan behöva hjälp in i bussarna eftersom jag är som en jädra packåsna.


Ännu duktigare hade jag varit om jag tvättat allt jag skulle i förväg men som det är nu får jag väl slänga in en tvätt när jag kommer hem. Har nästan plockat ihop allt med kläderna som ska med hem, nu är det bara alla andra småprylar som ska kommas ihåg och packas ner.

Back to work!

Bra dag

Lyckat att man inte bara försover sig och missar första bussen, man missar även buss nummer två och får vänta till halv tolv innan man kan BÖRJA ta sig in till skolan. Hade gärna sjukanmält mig för enkelhetensskull och ägnat dagen åt något vettigt men det gillades inte den gamle så det var bara att dra på sig skorna och åka in för att ha två hyffsat korta lektioner innan man får åka hem igen.

Eller, käkade lunch i skolan också. Viktig information för er även om det inte var något höjdarkäk idag. Lite krydda på tillvaron är ju att sista lektionen bara kommer ägnas åt samtal. Jag har precis haft en gruppredovisning om en bok vi läst och snart ska vi diskutera vart jag ligger betygsmässigt i engelskan.

Sjukt värd skoldag.

Om karriärbyte behövs vet vi ju vart den hunden ska ta vägen

En kvinna klagade hos Tullverket efter att en av deras hundar snappat åt sig hennes macka på Öresundståget. // En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget. (En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget.(PATRICK SÖRQUIST   SCANPIX))
En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget.(PATRICK SÖRQUIST SCANPIX)
En kvinna klagade hos Tullverket efter att en av deras hundar snappat åt sig hennes macka på Öresundståget.

MALMÖ. Att tullhundar undersöker Öresundstågen som går över bron till Danmark är kanske berättigat med tanke på narkotikainförseln till Sverige den vägen. Ibland drabbas dock oskyldiga.

Så var fallet när en kvinna blev av med sin frukostsmörgås efter att en lite för hungrig knarkhund glufsat åt sig den. Hon hörde av sig till Tullverket i efterhand och begärde ersättning, men det kommer hon inte att få eftersom hon inte sagt hur mycket hon vill ha.

"I sin iver kan en hund begå misstag"

I beslutet om att lägga ned ärendet beklagar de hundens agerande:

"Tullverket vill framhålla att myndighetens hundar utbildas i att inte uppmärksamma andra föremål än de som de har tränats på att eftersöka. Även om hundarna är hårt tränade i detta syfte kan tyvärr en hund i sin iver begå misstag", skriver myndigheten.

Under rubriken "utredning" står det blott en enda mening: "Hundföraren har uppgett att det stämmer att hunden tog din smörgås".


Texten och bilden hittar ni HÄR


em m MoP

Den rubriken säger väl kanske inte er särskilt mycket men så står det på post-it-lappen på datorn, där jag skriver vad jag ska blogga om. En eftermiddag med mamma och pappa är i alla fall innebörden.

Blev upplockad i skolan och sedan skulle vi ta oss till Nova Lund men det var lättare sagt än gjort när ingen i bilen egentligen vet hur man kör dit. Jag åker ju som regel buss dit och lägger inte så mycket på minnet hur man tar sig dit.

Dit kom vi i alla fall och två par byxor från Gina fick följa med hem + ett par skor från Din Sko sponsrade av mami. Det tackar vi för! Papi var väl mer inne på att undersöka på vilken bänk utanför affärerna som var bäst.

Tog oss bort till ica och införskaffade helgproviant till mig och åkte sedan mot internatet där det blev en smula underlig kväll i sällskap med de andra internatarna. Underligast var väl när de började diskutera vems pappa som hade störst ölmage..

Så kan det bli, haha

Paket

Nivet det där fleecetäcket jag vann för två veckor sedan? 
Hämtade ut det igår i Sandby och jag måste bara säga att det är jättefint! 

Har inte haft det ute i stallet än så jag vet inte om det är bra men det känns tjockt och fint! Tar med det ut på måndag tänkte jag och provar ut det på Edi. Eller så tar jag hjälp av någon och klickar lite kort med det på medan det är ljust på tisdag. Emilia kanske har tid att assistera, får höra med henne.


till ett annat paket jag väntar med spänning på.
Beställde en piké från DMs kollektion nån vecka innan jul och läste på Perfect Sit´s hemsida att pikéerna kommer antingen i nästa vecka eller under sportlovet vilket passar utmärkt efterso jag skrev in nybroadressen när vi beställde.Dagens senap

Vet ni vad man får om man laddar ner en app till mobilen och det tar jättelång tid?

Sen-ap!
Edi och Felice 12-02-07

Tanken var att jag skulle skritta Edi men jag hittade ingen att rida med så jag promenerade honom för hand i en halvtimme och fortsatte sedan med att promenera Felice i lite drygt en timme. Fixade allt som fixas bör när ägaren har en "ledig"(plugg)dag.

Med Edi gick jag på terrängbanan bakom stallet och med Felice gick jag längre bort på terrängbanan ner till Kävlingeån och vidare bort till internatet. Edi letade efter grejer att bli rädd för medan Felice som är halva hans ålder skrittade på framåt. Dock blev hon väl, inte trött men ändå trött, och sista biten innan vi var tillbaka i stallet igen gick hon med sänkt huvud och inte alls lika energiskt som i början. 


Alla klagar på att det är kallt nu men här pratar vi kallt trots att jag höll igång och inte stod still. 
Jag vill ha snö utan kyla och halka. Sen i sommar vill jag ha varmt men inte så varmt att det inte finns någonstans att ta vägen. Det skulle vara trevligt.

Skolan 8/2 - 10/2

Onsdag:
Glömde lämna in min kvittens till individuella valen.

Torsdag
Glömde än en gång att lämna in kvittensen. Fullskaligt krig under ena mattelektionen och läraren beskev min fokusgran som snuttefilt. Snuttefilten hade blivit kidnappad så jag spenderade lektionen med att leta efter den.
Resten av dagen satt jag mest av tiden och väntade på att skolan skulle sluta så jag kunde möta upp MoP.

Fredag:
Dagen är ju ännu ung men jag försöker tvinga mig till koncentration trots att jag egenligen bara vill gömma mig under ett bord och bryta ihop av anledningar oklara till och med för mig.

Just nu: försöker hitta en frågeställning att göra en uppift om men kommer ingenstans och jag måste ha bestämt mig när lektionen är slut. FML!

Edi 12-02-06

Red på täckta banan med Annavera och övade lite halvhalter. Jag är ju fortfarande ängslig när jag rider pga saker helt orelaterade till hästar och när då Edi, som blivit riktigt piggelin sedan han fick nya skor, känner det passar han på att öka vilket gör mig mer ängslig för att jag tror han ska sticka eller bocka av mig. Att han sen inte sticker och inte har bockat på minst 4år det är en annan femma.


Red inte så länge och skrittade och travade bara vilket jag tyvärr är glad över. Jag saknar att kunna lita på hästen och bara flyga fram över ett fält som var min vardag för ungefär ett år sedan. Ta julafton 2010 tex. Jag var ute med Dunder och tokgalopperade i snön barbacka. Han hade ju antagligen kunnat dutta av mig när han ville men jag litade på att han inte skulle göra det och det är det jag saknar. tilliten.

Den kommer väl när jag fått ordning på allt igen.

Stalltisdag

"Sovmorgon" till kvart över sju. Började kvart över åtta med ridteori om halvhalter, lite roligt var att det var just det som vi fokuserade på när jag red med Annavera igår. Hade en annan ridlärare än vi vanligtvis har för de andra var på clinic Kyra Kyrlund. 

Red på en häst som heter Electra, väldigt känslig mun och lite lat i galoppen. Om jag känner att hästen är känslig och inte vill ta stöd blir det omedvetet så att jag länger tyglarna men då tappar jag ju all kontakt med munnen vilket inte hjälper med stödet det heller. 

Galoppfattningarna låtsades hon inte förstå vilket var lite pinsamt, särskilt när man rider för någon ny och vill visa sin bästa sida liksom. Tyvärr hade jag inget spö men hade jag haft det hade andra fattningen antagligen gått lättare eftersom jag med det kunde visat att jag var allvarlig. Travövergångarna var dock väldigt fina.Ingen stalltjänst nu i några veckor och hippologi 3:n gick fort. Jobbade med vårt lila sidoprojekt och så passade jag på att skriva ut mitt individuella val samt fylla i personuppgifterna som skulle varit inne för ett halvår sedan.


Skolan 1/2 - 6/2

Onsdag:
Hemma från skolan med huvudvärk. 
Framåt klockan 12 var tristessen värre än huvudet..

Torsdag
:
Kommer inte ihåg nånting just nu, så det måste ha varit en händelselös dag.

Fredag:
Vanliga lektioner, möte, vanliga lektioner, hem.

Måndag:
Tittade in hos SYVen lite snabbt under sista delen av engelskan och det var inget roligt samtal. Tydligen går det bara att bli elektriker om man går det under gymnasiet och det har ju alltid varit min tilltänkta backup när jag inte kan jobba med hästar längre.

Stalltisdag

Morgonstalltjänst. Någon hade överdrivit med spånet inne hos Karmenco under helgen så han badade i spån vilket faktiskt är sjukt jobbigt att mocka i. Börjar uppskatta halm mer och mer nu.

Ridteori där vi gick genom lite rörande hoppning och sedan ridlektionen där vi hoppade. Jag hade samma häst som förra veckan. Candide heter han. Tar långa och lite sega steg. Svår att korta upp och få att ta kvicka steg.

Red först lite travbommar och sedan en grej där man skulle räkna galoppsprången mellan två upphöjda bommar på långsidan och varje gång vi kom ner i ett av hörnen kände jag mig lite ur kontroll för att han genade och drog iväg lite. Samma sak i hoppningen, i det hörnet och efter studsen, där vi bytte av vilket håll vi svängde åt, lyssnade han inte lika mycket och drog iväg lite. Inte mycket, men tillräckligt för att göra mig som börjat bli hopprädd, harig.


Eller ska jag vara helt ärlig börjar jag bli rädd för att rida om hästen gör nånting utanför det jag ber om. Samtidigt känns det oerhört fånigt att jag känner så eftersom jag för bara nått år sedan tyckte det roligaste som fanns var fall Birk bockade på lektionerna och hoppning var aldrig nått problem. Det är inte så att jag inte vågar rida, det är det att jag spänner mig och väntar på att nått ska hända vilket gör hästen spänd och mer benägen att hoppa undan för smågrejer. Ond cirkel.

Edi och Felice 12-01-31

Red med Ronja på min fjant som blev ännu fjantigare för att jag oroade mig.
Satt upp och skulle bara skritta ut till vägen där Ronja skulle  möta mig men Edi började stissa så Moa som promenerat med sin häst fick gå med oss en bit.

Skrittade fram ute innan vi gick in på Täckta banan. Edi slappnade aldrig riktigt av vilket jag såhär i efterhand vet beror på att jag var spänd. Det blev bättre ju längre vi red men jag höll ändå Ronja tillbaka så vi travade bara. 

Tillbaka i stallet så mockade jag, gjorde höpåsar och allt annat för att det var ägarens "lediga" dag. Alltså en dag när jag har helt och hållet ansvar för hästarna så att hon kan plugga. Mitt humör var på en rejäl dipp, jag frös som ett as och livet kändes bara skit. Jag vet inte ens vad jag vill göra med mitt liv längre.


RSS 2.0