Om karriärbyte behövs vet vi ju vart den hunden ska ta vägen

En kvinna klagade hos Tullverket efter att en av deras hundar snappat åt sig hennes macka på Öresundståget. // En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget. (En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget.(PATRICK SÖRQUIST   SCANPIX))
En av Tullverkets hundar var lite väl glupsk när en kvinna satt med sin frukostmacka på Öresundståget.(PATRICK SÖRQUIST SCANPIX)
En kvinna klagade hos Tullverket efter att en av deras hundar snappat åt sig hennes macka på Öresundståget.

MALMÖ. Att tullhundar undersöker Öresundstågen som går över bron till Danmark är kanske berättigat med tanke på narkotikainförseln till Sverige den vägen. Ibland drabbas dock oskyldiga.

Så var fallet när en kvinna blev av med sin frukostsmörgås efter att en lite för hungrig knarkhund glufsat åt sig den. Hon hörde av sig till Tullverket i efterhand och begärde ersättning, men det kommer hon inte att få eftersom hon inte sagt hur mycket hon vill ha.

"I sin iver kan en hund begå misstag"

I beslutet om att lägga ned ärendet beklagar de hundens agerande:

"Tullverket vill framhålla att myndighetens hundar utbildas i att inte uppmärksamma andra föremål än de som de har tränats på att eftersöka. Även om hundarna är hårt tränade i detta syfte kan tyvärr en hund i sin iver begå misstag", skriver myndigheten.

Under rubriken "utredning" står det blott en enda mening: "Hundföraren har uppgett att det stämmer att hunden tog din smörgås".


Texten och bilden hittar ni HÄR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0