Obefintlig update

Jag har inget att skriva om så jag skriver inget. Så det här ni läser har jag egentligen inte skrivit vilket gör uppdateringen obefintlig.

Plugg

Blir att dra fram kemi-böckerna och sätta igång med de roliheterna. Yeay.

Gårdagen

Blev tripp bort till Sara för å träffas å snacka en stund. Var riktigt länge sen vi sågs så vi hade mycket att snacka om, haha. Right jens?

Senare var det kalas för lillkusinen som fyllt 2 år. Mycket trevligt! :D


Tävlar hos Lamia

Tävla HÄR

Tävlar om ett par Equi-guard boots hos www.lamiamichelle.se i valfri storlek och färg.

Gooood Mooorning Nybro

Sover i ett rum där jag bara kan stå raklång precis under nocken och slår huvet i taket när jag vänder mig i sömnen. Kommer säkert utveckla nån skallskada av upprepade slag för det.


Men ja e glaa ändå :D


Förutom att slå huvudet i taket så ska jag idag på kalas till lillkusinen som fyller två och så kanske hitta på något mer. Överväger att cykla upp och kolla morbrors nya butikslokaler men jag vet inte om jag orkar, det är ju så långt till madesjö, höhö (ironi)

Livsuppdate

Hm verkar bara som om jag uppdaterar när jag ska prov eller efter vissa ridturer. 
Skolan går i alla fall inte särskilt bra, ligger på fallrepet i flera ämnen och allt alla tjatar om är att jag ska plugga mer utan att ens tänka efter innan. De bara antar att jag inte pluggar.


Hästarna går helt okej, körde på lektionen i tisdags och det gick riktigt bra, jag har mycket att öva på men jag var inte rädd och hästen gjorde det han skulle. Viktoria var en ängel och ställde upp som fotograf i onsdags så nu har jag några riktigt fina bilder på Edi och Felice vilket är helt awsome eftersom de kommer vara borta i 6veckor.


Skulle vilja förstora några av dem och hänga upp men det får bli ett mycket senare projekt, först ska jag göra iordning mina hästskor. Har en sko från Flyinge GP förra året och en helt böjd från SM i hoppning iår som jag ska rengöra och spraymåla svarta med glansfärg.Funderar även på att sluta blogga, inte ta bort den men helt enkelt inte uppdatera eller bry mig mer för de enda som läser är folk jag känner och där jag pratar med de flesta dagligen så då kan jag ju lika gärna lägganer.

Uschuschusch!

Om bara en stund ska jag ge mig in till skolan för att ha mitterminsprov i matte. Bella hjälpte mig att göra en del repetetionsuppgifter igår men vafan det var bara på första kapitlet för andra förstår jag mig inte på. Det finns tyvärr en stor risk att jag inte kommer få godkänt på det här och då vet jag inte riktigt vad som händer. Hade inte Bella hjälpt mig igår hade jag inte klarat dem jag faktiskt gjorde igår.


Usch! Jag vill inte gå i skolan längre.

Stalltisdag

Teoripov på första lektionen. Lite om tygelhjälperna, kavaletti och halvhalter. Hade vikarie där och en annan vikarie på ridlektionen. Red i första gruppen föratt jag skulle få mer tid efteråt.

Red High Speed och jag fick öva mycket på sitsen. Hamnar i stolsits när jag sitter ner och klämmer mig fast med knäna vilket verkligen inte är bra. Det blev dock bättre i slutet jämfört med i början men det är ändå långt kvar och kommer ta bra tid att få riktigt när man väl lärt in fel.

Men en riktigt bra sak var att jag var inte ett dugg rädd alls. Hoppade ju HS förra veckan och då darrade jag efter varje runda. Framsteg. Sakta men säkert tar jag mig tillbaka.Lunch vid 11, hem hämta datorn. Mentorstid och lååång rast innan Hippologi 3:n började. Redovisnngar om välfärd för ett djur. Gick väl inte superduper men jag kunde prestera nåntng som borde bli godkänt och med min nuvarande motivationsnivå är det huvudsaken.


Förövrigt var det nu sista ridlektionen och ridteorin för den här terminen, nu blir det körlektioner och hippologi 1 fram till sommaren.


Edi och Felice 12-03-12

Tog mig direkt efter skolan och mockade. Sedan cyklade jag och åt innan jag fortsatte med påsarna och allt det andra. Inte så avancerat med andra ord.

Mocka, påsar, borsta, hinkar, vatten.


Hingstvisning 17 Mars

Lördag den 17 mars är det dags för hingstvisning på Flyinge. Jag ska såklart dit och har bokat biljett genom klassen. Biljetterna är gratis för alla men måste förhandsbokas för det finns ett begränsat antal platser.

Mer om det kan ni läsa HÄR
chatender
(Bildkälla)

Kanske är det till och med nån mer här som ska dit?

Funkis söndag

Då var SM i hoppning över för iår och vann bland seniorerna gjorde Jens Fredricson. Då jag känner mig själv och vet att jag vill sova på söndag så skrev jag inte upp mig till morgonpasset så jag började vid 12 med att stå på banan och fortsatte därefter att vara ringmaster.

Dagen flöt på super och jag behövde inte fundera över vart ryttarna var för de dök upp när de skulle från framhoppningen. Han till och med kolla de flesta ritter och se en heldel ridstilar jag inte gillade men också de som var finfina.

Nu ska jag glida in i duschen med ett avsnitt av NCIS och sedan blir det film och popcorn för min del. Helt perfekt avslut på dagen alltså.Edi 12-03-09 (igår)

Slutade tidigt så och fick skjuts med Karro och hennes mamma hem så jag var väl på internatet vid 2. Var i stallet vid 3, trodde Moa skulle komma lite efter 4. Hon kom typ halv 7. Inte för att vi egentligen bestämt nån tid men ändå lång väntan.

Hann såklart fixa allting innan hon kom. Mocka, borsta båda fålarna,påsar, vatten och fixa Edi för ridning och lite andra småsaker som aldrig blir gjorda annars. Vi red på Täckta banan som är en mindre galoppbana under tak. 


Har som ni vet om ni brukar läsa varit delvis hästrädd nu ett tag, inte för själva hästarna utan för att de ska skena eller slänga av mig. Men igår var jag helt befriad från det. Jag kunde låta Edi trava iväg som om det vore uppvärmning för ett travlopp utan att bli orolig och när han slängde sig från den köttätande häcken kunde jag bara skratta och driva på honom framåt. Fantastiskt!

Moa la ut två travbommar och jag tror faktiskt att Edi tyckte dem var helfestliga, fast de bara var två. Öronen spetsade framåt och låååånga steg efter. Så jag är jättenöjd trots att det arbetsmässigt kanske inte var det mest fulländade passet för honom. Han blev lite lång eller springig emellanåt så det får vi fortsätta jobba på.

Funkis-lördag

Började vid 8 imorse och har varit där tills typ nu. Har stått på banan, som ringmaster och på framhoppningen. Ringmaster var nog roligast fast de på framhoppningen  var nog lite trötta på mig för jag frågade hela tiden vart ryttarna var eftersom jag inte kunde se dem fören de var halvvägs mellan craaford (framhopp.) och stora ridhuset.

Men jag fick ju leka med komradion och känna mig viktig i alla fall. Sen att man möter folk som Douglas Lindelöw, Royne Zetterman och Maria Gretzer gör ju inte saken sämre direkt. Tror faktiskt jag ska kolla om jag kan fåstå därimorgon med, om ingen annan gör det. Lite lagom chill sådär utan att vara trist.Forts. Edi och Felice 12-03-06

Frågade ägaren när hon skulle dit, käkade och cyklade sedan upp en halvtimme innan. Gjorde påsar och hinkar samt bytte vatten när hon kom.

Vi gjorde iordning hästarna, red till Craafordhallen. Annavera hade hopplektion i grupp och jag skrittjobbade Edi runt omkring. De använde långt ifrån hela ridhuset (som är 40x70 om jag inte minns fel) så det var absolut inga problem för mig.

  • Övergångar skritt - halt-skritt
  • Ta ut stegen trots att jag kortade upp
  • Få in bogarna på böjda spår

Fick inte riktigt in bogarna som han är fantastisk på att skjuta ut när jag rider men jag jobbar på det. Allt som allt är jag verkligen jättejättenöjd som fick honom dit han var i bara skritt. Han har lite dålig egen framåtbjudning just nu för han börjar få skoskav. Men han ska skos nästa vecka så det nemas problemas. Annars är det inget fel på den , hihi.


Stalltisdag

Ingen överdrivet bra skoldag. Lite allmän ridteori och sedan hoppning på ridlektionen. Fick tillslut inse att jag faktiskt ÄR hopprädd. Nu ska jag bara lära mig att leva med det och sen sätta igång att göra något åt det.


Värmde upp och hoppade hindrerna enskilt, slutade med att hoppa en mini-bana.
Jag darrade som ett asplöv och vågade inte släppa fram High Speed som blev irriterad och släppte fram sig själv samt fick till väldigt flaka språng emellanåt. Men nu blir det ingen hoppning på ett tag i skolan för det är bara nästa gång kvar och sedan går vi över på körning.

Lunch och sedan redovisningar/ vanlig lektion i Hippologi 3.

Lycklig chey

Är på riktigt bra humör nu! Firar med en dusch och sedan blir det en improviserad mystisdag med Specialagent Gibbs och gänget.

*woop-woop*


Edi och Felice 12-03-06

Ut snabbt efter skolan vid 2 och mockade. Skulle gjort det andra också men jag vettefasen varför höpåsarna inte var som de skulle så jag tänkte att jag väntar med det. Ska ju ändå ut dit och skritta Edi så det funkar finfint att göra det då. Dessutom var det lite tidigt att plocka in hästarna så då hade jag inget annat jag kunde göra.Edi och Felice 12-03-05 (igår)

Ledig från skolan så jag var väl ute därvid tre och fixade mockningen innan jag tog in hästarna. Gjorde påsar, hinkar och bytte vatten samt borstade av dem innan jag cyklade till restaurangen och käkade för att efter det gå på funktionärsmötet i Aulan.

Så det var en snabbis i stallet men den var effekiv.


När orden inte räcker till

För nästan precis en vecka sedan avled en väldigt nära vän till familjen. Efter att ha kämpat mot cancern i över tio år var det tillslut dags för honom att vandra vidare. Jag har vetat att detta har varit på gång en längre tid men det går inte att förbereda sig, det går inte att beskriva och varje försök känns som en skymf mot ditt minne. Jag försöker finna ett visst lugn i att du inte var ensam under din sista dag här, att vi satt med dig och vakade. Att jag fick träffa dig en sista gång.

Man brukar bland hästar prata om de evigt gröna ängarna där smärta och sjukdom inte finns. Där allt existerar i harmoni. Jag hoppas att de ängarna finns. Och jag hoppas att du har kunnat finna frid där, sittandes bland kullarna och bara njuta av det som är.


Jag hoppas att du funnit frid.Efter i bloggandet

Ligger ju minst sagt efter i bloggandet och inte kan jag skylla på att ingenting har hänt. Faktum är att det nog har hänt lite för mycket den senaste tiden. Vet att det är sent men de sakerna som är viktigast för mig kommer ni ändå få läsa om.

Ska skriva om dem så snart jag är klar här.

RSS 2.0