Tankar som gör ont

*Måste komma ihåg att stänga in hunden -  Hunden är inte kvar


*Glömde de inte Leif? (När våra grannar nämns)-  Leif finns inte kvar


*Snart dags o "kissa hunden" - Hunden är inte kvar


Ett urval, det finns så många fler tankar som smärtar

Hemkomsten och idag

Igår satte jag mig på tåget hem och åkte direkt från stationen i nybro till mormor och morfar för att fira moster Irene. Trevligt trevligt även om jag var lite trött emellanåt efter att ha suttit tre timmar på tåg och dessförinnan 45min på centralen i Lund. 

Idag har jag varit både social och duktig tjej. Gick en promenad med Eken tidigare idag och så fick hon mig att titta på Wrong Turn. Jag är verkligen inget fan och skräckfilmer (jag gillar inte att bli rädd) så jag använde min mobil till att kolla upp vilka som skulle klara sig. Spoiler-alert level 9000 men annars hade jag antagligen inte kunnat sova inatt.

Duktig-tjej-delen var att jag började rensa lite på mitt rum och dessutom lyckades dra in mellansystern i det hela. Så vips satt hon där med en låda och rensade hon också. Personligen kanske jag inte fick jättemycket gjort när det gäller att rensa upp och ställa iordning på mitt rum men det är en början och man kan inte göra nånting utan att börja göra det.

Första delen avklarad

Var klar med första delen av dagens nationella prov efter 35minuter men jag var tvungen att sitta kvar i klassrummet. Däremot fick jag ta upp min dator om jag ville. Känns helskumt att jag fick ta upp den, just nationella brukar de ju vara övernitiska om att ingen ska kunna fuska. Men jag klagar inte, annars hade jag fått sitta och stirra rätt ut i klassrummet och det vet jag av tidigare proverfarenheter att det är inte det roligaste.


Fem i tio får vi rast och vid tio över tio sätter andra delen igång. Första var läsförståelse och andra blir då hörförståelse. Varför man inte började med hörförståelsen övergår mitt förstånd, då hade man ju kunnat sluta provet direkt man blev klar istället för den här dötiden som blir nu. Skolverket i ett nötskal i guess.


NP Engelska

Visste knappt att jag hade det idag men jag går i alla fall snart in i klassrummet för att skriva läsoch hörförståelse-delarna. Hastigt inlägg nu men vi hörs sen

APU hela helgen (Söndag)

Söndagen gick i nästan samma stuk som lördagen. Alla vanliga stallsysslor och sen fick jag rida en häst och å med en. Visserligen gick vi med hästar under lördagen också men det glömde jag nämna innan.

När vi hade ridit klart hade jag nog kunnat tänka mig att byta Candide mot en muffin eller nått. Där pratar vi om att älga på med näsan i vädret! Vi red mestedels i galoppbanan och i Hastings där det pågick en körövning som tydligen var mäkta intressant. Candide är alltid lång och svår att korta upp och jag kan säga det att det var inte lättare utomhus med massa på gång som nationella ponnytävlingar, baklucke-loppis och körövning utspritt över anläggningen.


Hästen jag promenerade var mycket trevligare haha! Stackars lilla Magica de Hex hade kolikkänningar igår så det blev vila och promenader för henne denna helgen. Som tur är verkade det gå över ganska snabbt för hon var hängig lördags förmiddag men piggnade till sen. 


Lekte fotograf senare på dagen så jag ska se om jag kan snyta några bilder av Karro och lägga upp dem här.
Man kan ju inte säga annat än att jag var en hängiven fotograf som provade en del olika vinklar, hehe

APU hela helgen (Lördag)

Haft det har jag (uttalande alá Yoda). Vet inte riktigt vad APU står för men innebörden är i alla fall stalltjänst i gymnasiestallet på Flyinge och allt som hör till. Igår fick jag, utöver allt vanligt stallarbete rida två hästar av våra skolhästar. 

Först ut var High Speed, ett mindre, brunt sto som är riktigt trevlig att rida. Blåste satan ute men hon tog det ganska lugnt ändå. Det var vid nått tillfälle där hon verkligen kröp i hop och jag trodde hon skulle flyga i luften pga vinden men det gick ändå. Vi skrittade fram och av ute men travade och galopperade på Täckta banan.

Sedan blev det BM eller Black Magic som han egentligen heter. En gammal herre som inget vet hur gammal han är men som är riktigt fräsch och riktigt go ändå. Kan bli lite loj i Wallenberg (ridhuset vi har lektion i) men vi red ute i samma mönster den här gången så han var lagom piggelin. Blåsten verkade inte bekomma honom mycket.


Under lunchpausen gick jag och tjejen ag hade APU med bort till internatet och kollade på tävlingarna. Jag gick in efter en stund eftersom det blåste och eftersom jag egentligen inte tycke det är särskilt kul att kolla på tävlingar. Halv två var jag tillbaka i stallen för att fixa med det sista och kvällsfodra.

Oops i did it again

På tal om failade prov så kan jag ju berätta för er att jag med största sannolikhet inte gjorde särskilt bra i från mig på nationella i tyska som vi har haft denna veckan. I onsdags hade vi skriftliga delen som gick skit och idag hade vi hörförståelsen som visserligen kändes superbra men också läsförståelsen som gick käpprätt åt helvete om jag får uttrycka det så.


Eftersom jag har två dåliga delar och en som kändes bra så tror jag inte att det samlade betyget från nationella i tyska kommer bli så bra. För min del hade det nog varit mer fördelaktigt om det varit skilda betyg för alla delarna. Hur som så gör det mig inte jättemycket om det inte blir nått bra, jag kommer inte att läsa tyska nästa år och kan därför leva med ett icke-godkänt slutbetyg. (Det vi gjort nu kommer jag ju ändå inte behöva nästa år)


Trist men jag har inte råd att lägga energi på att sörja över spilld mjölk.


Förtydligande

Fick en fråga angående Svenskaresultatet så för att förtydliga så har hela klassen gjort omprov på ett ordklassprov och det provet var jag inte heller godkännd på nu men det blir inget omprov som det ser ut nu. Möjligt är att jag kommer att få komplettera i slutet av läsåret men det tar vi då.

Så: jag failade omprovet men ska inte göra det igen.

Svenskaresultat

Nu vet jag betyget på två av delarna på nationella i svenska och eftersom de är bra skriver jag om dem. Hade de varit åt helvete hade jag antagligen knappt nämt dem över huvudtaget. Men vad det blev får ni fråga in person för annars kan vi ge oss fan på att någon klagar på att jag skrev ut det.

Fick inte bara tillbaka bedömmningen för läsförståelsen i nationella (har tidigare fått för muntliga) utan även från ett omprov i ordklasser, satsdelar och bisatser som inte gick så bra, i kommentarerna stod det att provet var otillräckligt och att jag skulle plugga på det för min egen skull.
Inte så bra.

Tredje bedömmningen gällde en bokredovisning vi gjorde igår där vi satt i grupp och diskuterade boken "Saknad" av Karin Alvtegen. Fick tillbaka en bedömningsmatris där läraren kryssat i vilka kriterier man hade uppfyllt och jag fick finfint resultat där. 


Så för att summera det kan man säga att svenskan går riktigt bra just nu, har en del kvar på nationella att få svar på men den kommer inte fören tidigast nästa vecka. Så jag är hyffsat nöjd

Kompetensutvecklingsdag

Förkortas KU-dag och involverar endast lärare så jag har idag varit ledig. En lång och utdragen sovmorgon hade då kanske varit en bra idé eftersom jag inte tog någon i helgen men icke sa Nicke! Jag har spenderat dagen i Malmö tillsammans med Malin och Emilia och klev upp samma tid som jag gör under skoldagar.

Först Hööks och Horze (samt en liten sväng på Jysk) där jag kollade lite extra på stövelväskor och sedan till Entré. Trodde det skulle bli drygt att shoppa på samma ställe igen men det var helt ok. Gina hade fått påfyllning och Cubus var vi ju inte inne i förra gången så det blev finfint. Dessutom provade vi pikéer på HMs herravdelning och på Dressman vilket MINST sagt kändes skumt.


En bikiniöverdel, en piké (hehe), en v-ringad tröja och en massa strumpor fick följa med hem.
Kollade också resväskorna på COOP när vi ändå gick genom för att komma till Hööks.
Det låter underifrån som att en boll har äntrat huset. Detta måste undersökas

Väskjakt och shoppingmani

Idag inleds fas två i min jakt på de perfekta väskorna.
Fas ett gick av stapeln i Söndags då jag och Karro tog oss ut till IKEA i Malmö och efter det till Entré. 
IKEA var awsomeness personifierat och jag kom hem med mer eller mindre nödvändiga grejer. Mest nödvändiga om jag får säga det själv. Entre var dock lite av en besvikelse, jag trodde det skulle vara mycket större och med mer butiker än vad det faktiskt va.
UPPTÄCKA Ryggsäck på hjul IKEA Med dragkedjan kan du lätt dela väskan i två ryggsäckar. Avskiljt vadderat fack för din bärbara dator.
Bild från IKEAs hemsida. Ska be MoP införskaffa den åt mig för den är billigare med Familykort vilket jag inte har.

Fas två innebär en tripp till Hööks, sen till Horze och en tillbakablick till Entré för Karro ska byta en grej hon köpte fel storlek och eftr det vet jag inte riktigt och det tror jag inte de andra gör heller. Personligen hoppas jag på en tripp till något som heter Välla men som jag inte har en aning om vad det ligger. Det är i alla fall ett shoppingcenter någonstans i Skåne.

Spontanplock

Ja jag har faktiskt helt spontant plockat iordning en massa på mitt rum, inte gömma-i-lådor metoden utan plockat undan på riktigt och ställt upp mina nya tavelramar med lite random grejer i. Väldigt random om jag får säga det själv. Vill ni ha bilder på dem kan jag fixa imorgon eftermiddag?


Huvudsaken är i allafall att jag haft en helt awsome kväll jag kan vara nöjd med. Det var länge sedan jag var så här pass pigg och gjorde nånting som inte bara gör mig mindre nere för stunden utan som jag kan vara glad över imorgon med. *Thumbsup*

Fredagens misstag som inte är ett misstag

Är lite nästan-sur på min mattelärare just nu som slår ner som en hök varje gång jag ens tänker på att dra blicken från böckerna till datorn. Sen kommer jag ihåg varför han har sån koll och förbannar tyst min mentor som mailat lärarna om att de ska jaga på mig lite så jag inte kan komma undan och tillsist inser jag att det hela är mitt eget fel eftersom jag i fredags hade ett samtal med mentorn och då kom fram till att det vore bra om lärarna jagade på mig lite.

Men irriterande är det, även om det är för en bra grej.


Madde i bakgrunden

Lite av varje

Drömt mardrömmar om vargar och annat mys, solat, kollat film, sprayat burkar, ätit och städat i köket eftersom det var öppet hus för hippologigymnasiet och blivande ettor var på besök. Så lite av varje kan man väl minst sagt säga att jag gjort.


Skulle blivit en tripp till IKEA och Entré men det blev inte så, det sköts upp till imorgon istället. Vilket nog faktiskt är lika bra för då har både Karro och jag mer tid att glida runt i Malmö. 

Något annat jag kan nämna är att det firades tioårsjubileum för vår linje idag och att Evelina därför har snarkat hos mig sen fredags (hemska bussförbindelser under helgen) och att jag imorse, så dären halv åtta väcker henne och frågar om hon inte ska till stallet snart för jag tänkte att hon hade morgonstalltjänst (hönshjärna jag e!). Som tur är lider hon, vad jag vet, inga men av händelsen och hade antagligen aldrig kommit ihåg det om jag inte nämt det senare under dagen.

Random bild men jag är fortfarande lite sugen på att göra nånting sånthär med mitt hår.

Skärmdump

Bjuder på en modifierad skärmdump a´la Picad


Det jag egentligen ville att ni skulle se är min mycket imponerande kom-ihåg-lapp tills när jag ska till herr doktor och klaga över livets alla krämpor. Då kan man väl säga att det är minst sagt failat att det knappt går att se vad det står. Så ni får kisa för jag orkar inte fixa det.
Cameroid och MatteprovSka jag vara ärlig är jag faktiskt riktigt nöjd med frisyren idag. Väldigt annorlunda från hur jag brukar ha det utan att vara för fixat vilket ju faktiskt bara hade känts konstigt och det bästa av allt är att det inte är hårspray eller nått i. Gillar inte hårspray om jag ska ärlig.


Sitter just nu utanför mattesalen för aaaatt jag helt enkelt inte orkade hitta på något roligare. Har precis haft ett mindre matteprov som verkligen inte tog lång tid att göra, delvis för att inte hade en aning om hur jag skulle lösa en del av uppgifterna men också för att läraren tagit uppgifter från en repetionsdel i matteboken jag försökte brotta mig igenom precis innan lektionen började. Så i ärlighetens namn fattar jag inte riktigt varför det inte går snabbare för fler.Morgonfix

Ska slänga mig i duschen nu och sedan blir det hårfix inför morgondagen. Är egentligen inget speciellt som händer imorgon bortsett från att jag har uppföljning på utvecklingssamtalet jag hade i mars och ett mindre matteprov men jag tänkte ändå jag skulle prova en frisyr och se om det blir fint.


Tanken är att jag, när håret är blött, ska göra ett antal flätor i håret som hänger (inte ligger mot huvudet) och när jag sedan tar ur dem imorgon så lockar det sig sådär fint som det bara gör när man har sovit med flätor. Sedan blir det lite fix med att ta en slinga på var sida och fästa ihop dem bak. Låter enkelt men just slingdelen är faktiskt krånglig eftersom det måste bli rakt och så.


Resultat får ni imorgon skulle jag tro.

Acrylfärg och plock på rummet

För evigheters evigheter sen köpte jag en burk sprayfärg för att jag skulle rengöra och sedan spraya en hästsko jag hittat. Har inte hänt mycket på den fronten tills jag igår kläckte den brillianta(men något uppenbara) idén att rengöra skon med svinto. Sedan var det bara å spraya vilket jag gjort i omgångar både idag och igår. Förutom skon har jag även "råkat" spraya lite annat inklusive min vänstra hand som det faktiskt inte var meningen att spraya.


Annars har jag de senaste dagarna försökt passa på att få lite sol, vilket i princip alla andra också gjort antar jag och dessutom försökt få rätsida på mitt liv. Har plockat på mitt rum, beställt en läkartid och olika samtal med lärare och annat löst folk som jobbar på Polhem.Besviken gånger tio upphöjt till tre

Ser att jag har fått kommentarer på ett inlägg och tänker i princip "Yeäah, SCORE" och sen ser jag att det var två jädra reklamkommentarer och dessutom från samma blogg.
RSS 2.0