Ridlektion 30/8 2011

Jo men det kan man väl kalla det, eller hur Isabella? 
Jessica fick gå upp vid 6 idag för hon hade morgonjour(börjar 7) medan jag kunde sova en timme till då jag hade min Hippologilektion kvart över 8. Vi gick mest genom vilka vi var och vad vi hade för hästerfarenheter och sedan gick vi ner till stallet. Blev uppdelade i grupper, fick hästar som vi skulle rida och hon drog endel regler som gäller där. Andra halvan av klassen hade körning och vad dem gjort under dagen vet jag inte.


Fick rida på Carmenco. Gick väl hyffsat om man tänker på att det var första dagen på ett nytt ställe med nya hästar. Dock fick jag inte igång honom i galopp först vilket var ganska jobbigt då vi red på stora mittvolten och jag då har folk precis bakom mig. Men han fattade dem sen och i andra varvet var det absolut inga problem.

Papa Roach

... är kvällens undehållare och just nu rullar det lite som det vill på spotify. Annars har jag ju en list med det bästa, eller med andra ord en liste utan liveversionerna av låtarna. Tyvärr så har jag ju dock inte unlimited så mina timmar har tagit slut igår.


Men om man ser det från den ljusa sidan så funkar det ju att använda muttis och så får jag snart nya timmar att bränna ;D *peddosmile ála Emma*



Ajusste, fick paket hemifrån idag. Ett par gympaskor och ett kladdblock låg det i.
HELVETE !! Kom just ihåg att jag glömt skicka hem papprerna som ska skrivas på -.-

Missat bussen

Eller ja egentligen missade vi inte bussen.
Vi fick helt enkelt inte åka med.


Vi har inte kunnat fixa busskort för han har varit sjuk de senaste tre dagarna och de dagarna han var där innan han blev sjuk har det varit smokat med folk där och i princip omöjligt om vi inte armbågat oss fram eller skippat nån lektion.


Så Matilda har ringt runt till en jädra massa folk och ingen har koll. JAG MENAR ATT INGEN HAR KOLL. Alla hon ringt till (rektorer, lärare, elevsnubbar) säger att vi ska ta oss in på sätt som inte går.





Nu kom det folk med bilaer som skulle köra in oss.
Får uppdatera när jag kommer hem.

Dum idé

Varför lär jag mig aldrig att barfota på grusväg inte är en bra idé? 

Även om det bara är 50meter bort till soptunnorna så är det inte så mys i fötterna.




Wtf?

Måste ha hamnat på rullisten på startsidan eller nått för jag har fått en jädra massa reklamkommentarer. Eller ja massor för att vara min blogg med ihuvudsak släktingar och gamla klasskompisar som läsare.

Men en sak är ju roligt. 
Statistiken brukar gå bra uppåt då xD

Bloggtorka

Jag känner för att blogga men vet inte om vaaaad.
Vad ska jag blogga om? Niklas var är du när man behöver dig?

Pluggisbarn

Yes numera kan ni kalla mig pluggisbarn och jag kommer nog inte protestera för det ska jag försöka vara. Här gäller det ju faktiskt att få bra betyg direkt och inte liksom "läsa upp dem" som man kunde göra på högstadiet.


Så fort de andra två pallrar sig ur sina rum så ska vi sätta oss och göra läxorna vi fått. Det är nog första gången sedan jag gick i fyran som jag gör en läxa. Inlämningar har jag ju såklrt gjort men inte mycket annat.

Gone *poff* borta

Skrev ett långt inlägg om malmöfestivalen igår men internet hängde sig, inlägget försvann och kom aldrig mer tillbaks. Och eftersom jag inte pallar skriva om allt igen så skriver jag såhär:

I came, I saw, I conquered.



Tagga fredag

Blöh, tvåorna tyckte vi skulle skita i filmkvällen och ta oss in till malmö istället för Stadfesten men vafan jag har ju ingen att åka in med å att åka in själv känns nae, inte rätt. Man kan göra så men det är inte rätt.
Emma din get då får la pallra dig upp hiiiit och följa mehed

Husmöte

Hade husmöte och jag satt och mumsade BJ:s större delen. Syndigt gott var det.
Känner att jag borde lugna ner mig på sockerfronten och det ska jag. Ska bara tjocka mig ett tag till o sedan äta bättre igen så jag orkar plugga. Hade ju även tänkt finns mig en pålle att medrytta på.


Käkar ju middag uppe i restaurangen, idag var det en fisksoppa som var asgod och sedan chokladpudding till efterätt. Tydligen får vi efterätt måndagar och torsdagar. Trevligt värre tycker jag.

Skittorsdag

Ja de får man la fasen säga att det är. I alla fall i skolasynpunkt. 


§ Kemin skrämmer skiten ur mig för det verkar ju så jädra svårt och det har aldrig varit min starka sida.

§ Har under dagen suttit vid 4 olika bänkar och TRE av dem har gungat och dessutom så gnisslade en av dem som        fasen!

§ Mitt schema som tidigare var så bra är skittråkigt. Hade sovmorgon Onsdag och slutade tidigt Fredag. Det gör jag      inte längre för där ligger språket.


§ Att det var trångt i matsalen är en underdrift av extrema proportioner. Över 2000(!) elever och inte särkilt stor          matsal funkar inte på Torsdagar när alla äter samtidigt. Det var kö en bra bit ut på skolgården.

Regnar

Vaknade vid 6 idag för att klockan ringde och då smattrade regnet helhärligt på taket. Myyyys.
Lika mys var det inte när jag kom ihåg att vi ju skulle till skolan och därför ju först står å väntar på bussen i Flyinge ( alltid sen) och sen en minut i S Sandby. 

Det verkar som att en heldel inte har något paraply med sig så då kan de ju stå där i regnet medan jag bara "HaHa suckerz. Feel the hår going galet !"

Edit: Jag var väldigt poppis imorse haha! Eller ja, mitt paraply var ^^

Dagens outfit: Onsdag


Dålig kamera + dåligt ljus = värdelös bild


Tunika: BikBok
Leggins: GinaTricot

Håret hade jag ju haft i flätor över natten så det var ju fluffigt som fasen hela dagen.
Men jag har fortfarande inte bestämt mig ifall det var fult. Har heller ingen å fråga som skulle svara ärligt för varken systeryster eller Emma är här :(

Skolan onsdag

Vi fick sovmorgon idag men det lär vi inte få igen, de har missat att lägga in våra språk på schemat. Men hallå, jag har inte ens gjort mina språkval! Och när det gäller kurser vi vill välja utanför vårat program så är det tydligen begränsat.
Aah blir fan frustrerad. Ingenting verkar ju funka som det ska!
Dessutom är jag fortfarande sur för att vi bara får en dag i stallet. Flytta ju hit för Flyinge och inte för Polhem -.- Skulle kollat allt nogrannare innan jag sökte och inte bara hoppats att det var bra.

Aja, det löser sig.
Hoppas jag.


Har följt en klasskompis som brutit benet och fått hissnyckel hela dagen typ. Jag vet att åtminstonde Niklas nu tänker att det var för att jag ville slippa trapporna men hey, hon ville ju faktiskt ha sällskap ^^

Dagens outfit: Måndag



Tröja: Börjes
Leggins: Gina Tricot
Ringar: Lindex, Gina Tricot bland annat.



The gift

Fick ju en present av girrrlsen i Bus innan jag for. Det är ju fasen skandal att jag inte visat er den innan! Gör det ju nu så here we go.





Lovely! Har inte använt det än men tänkte baka när jag tar mig hemåt nästa gång. Så kan jag hejja på bus å bjuda på chokladmuffins!

Försummat bloggen

Maygad jag har ju totalt försummat bloggen de senaste dagarna. Jag har ju egentligen haft en heldel att skriva om men ett tag ville inte mobilen ansluta till datorn och så har jag ju haft annat/glömt bort det.



MEN nu ska jag faktiskt ta tag och fixa några inlägg här. Men när de kommer upp, det vet man ikke. Datorn brukar jävlas med mig just när jag ska publicera mina inlägg.

Livin la Vida LOCKA

Om lockarna blev bra har jag inte bestämt mig för än. Känner mig lite som Hermoine i första Harry potter-filmen. Hann inte sminka mig innan vi skulle gå så jag la på ögonskugga snabbt vid ett fönster och mascara på en höft framme vid busshållplatsen. Ska kolla till det när jag kommer fram

ambitiös

Har ganska nyligen avslutat en flätning av hela mitt hår. Kan säga att det var jobbigt både för armar och tålamodet. Cirka 14 flätor blev det och nu får det fanemej bli fint imorgon när jag tar ut dem.
Annars vet jag inte vad jag gör.

Tar ut min ilska på nån oskyldig stackare som hamnat i skottelden kanske. Nu ska jag i alla fall sova.


Ibland komme inläggen huller om buller för min dator e dum och då tar jag mobilen sålänge. Tror dock det här hamnar bra om man bortser från tidskoden...

Handlat och Movietajm

Köpte inget spec idag, lite bröd, kollegieblock, laxbitar ( till helgen ) och något som jag inte brukar köpa. Närmre bestämt Ben and Jerrys Cookie Dough Ice Cream ( tror jag den heter? ). Fy vad man kände sig tjockis när när satt å gluffsa i sig direkt ur paketen. Men det så man ska äta glass ur runda burkar - direkt ur. För det har jag sett att de gör i Americat så det så. Kikade på större delen av Välkommen Mrs. Doubtfire och drog sedan igång American Pie: Bandcamp. Gick efter upp och började räkna pengar. Än går det inte att bada i dem men håller jag tillräckligt bra koll på vart mina pengar går till så kanske jag än dag gör det.

Mot Sandby

Cyklar snart ett gäng mot Sandby för att handla så jag hakar på där. Ska köpa massa onyttigheter som bröd och glass. Främst glass mohahaha

Första dagen på Flyinge

Ja alltså första dagen som vi varit på anläggningen under skoltid. Det har varit mycket  info och sånt under första delen av dagen. Sedan käkade vi lunch och nus ska jag strax gå upp dit igen så ska vi leka. Vad vet jag inte men jag antar att det är nån slags inspark.

Kubb igår

Spelade kubb igår och ja, mitt lag förlorade stort. They used the schwartz i think!


Första skoldagen

De flesta av oss käkade frulle undgefär samtidigt imorse och fixade sedan det sista.
Vi tog bussen precis utanför vårt hus, bytte buss i Södra Sandby och hoppade ganska precis utanför skolan. Typ ingen visste vart vi skulle vara med de stod ju där med skyltar så det var ju inga problem. 

Har mest suttit i ett trist klassrum längst ner i ingenstans i byggnad 8. Vi har våra skåp däromkring men själva klassrummet har vi typ inga lektioner i ändå så det kvittar ju. Vi har även fått köra en massa namnlekar men trots det har jag inte lärt mig namnen på alla än. Fick göra nån slags "orientering" innan vi slutade för dagen. Måste fixa ett hänglås till skåpet då det inte är några lås på dem alls. Scawwy.


Polhemskolan är STORT SOM FAN och schemat skrämmer skiten ur mig bara genom att innehålla en massa matte, kemi och biologi vilket inget av dem är på min starkaste sida. Jag är absolut inte dålig men heller inte bra. Engelska och Svenska borde inte innebära några problem ^^

Snabbvisit

Mina föräldrar var här på en snabbvisit innan de styrde kosan hem mot Nybro igen. Innan de kom hit spånade jag på ifall jag skulle bjuda på päron eller knäckebröd. Det är nämligen i princip det jag har att bjuda på. En bit ost och en frukostmacka skulle funka också men som sagt, det är ju min helgfrulle.


Jag har faktiskt lyckats få in och ihop allting ganska bra i rummet. Fortfarande ingen skymt av min blivande roomy och föreståndaren hade inte hört nånting från henne heller. Jessica heter hon i alla fall. Väggarna här är ju ganska tomma. De är liksom helvita och jag tvivlar på att man får måla om så jag får piffa på annat sett.

Good Morning Ostloverz

Jaha nu har man sovit en natt i nya boendet. Har fortfarande inte sett till min roomy men jag antar att hon kommer idag. Var å tittade in hur en annan som ska bo själv har det och mitt rum är ju ganska mycket större. Dock har hon sjukt mycket bättre utsikt än mig som bara ser rätt in på gården då hon har fönster rakt ut mot tävlingasbanor för hopp och fälttävlan.



Det gick bra å sova, drömmde knasiga drömmar där jag busade en massa och blev jagad av duktiga elever, lärare och rektorer. Mitt dröm-jag hade ju jävligt kul kan jag säga, kastade sig utför trappor och ett par gånger fönster, landade bra och kom undan varenda gång. Verklighetstroget? Naej, men det var en trevlig dröm.

Nog om mina drömmar, nu ska jag pallra mig ner och käka frulle.
So long CheeseloverZ

Lika jobbigt

Jag tyckte ju det var jobbigt att packa ihop allting på mitt rum men det är fasen lika jobbigt att packa upp det igen. Fyllde ju hela bagaget i bilen + att jag fick ha grejer bredvid mig i baksätet. Och nu ska jag få in det snyggt och prydligt i mitt rum och samtidigt lämna plats åt den andra tjejen.


Såhär såg faktiskt min väska ut häromdagen när jag packat i så mycket jag kunde. Hästkläderna fick liga i en annan väska och skorna likaså.


Såhär mycket packningen hade jag med mig. Nästan.
Bilderna är ifrån google.

Framme

Har nu varit här i några timmar och sa för en stund sen hejdå till mina föräldrar. När vi körde till Flyinge så stannade vi utanför Kristianstad (?) för att köpa lite smått och gott som tec schampo och balsam. Köpte även ett par ridskor då mina tidigare ju var lite hål i. 

Direkt när vi kom hit så presenterade sig elevemsföreståndaren och visade grovingång + ett dubbelrum. Hon visste dock inte vart jag skulle bo eller med vem då hon hade glömt sin lista hemma. Så vi fick skriva på kontraken medan hon cyklade hem och hämtade sin lista.

Pappa och jag kollade in baksidan ( tävlingsbana på gräs där) medan mamma satt inne. När vi kom in igen satt mamma och pratade med en annan ny tjej, Matilda och hennes pappa. Anna lena som förståndaren heter kom efter ett tag, jag fick min nyckel och då hade en tjej till hunnit komma. Min rumskompis har dock inte kommit än så jag har ingen aning om vem det är.

Möblerade om lite och bar in mina grejer, jag valde säng och stoppade in lådorna på min sida rummet. Sedan körde vi bort till Södra Sandby för att äta och handla lite mat tills imorgon.  När vi kom tillbaka hade min roomy fortfarande inte kommit. Plockade lite och sa sedan goodbye till mor och far som efter det brummade bort till Åkarp, där de har kompisar och lämnade mig själv att börja packa upp.

Jag har inte fått lösenordet till bredbandet än men mammi aktiverade det mobila så jag bloggar på det just nu.
Jag lovar att det kommer komma upp ett inlägg med bilder på mitt rum så snart jag har plockat in ordentligt. Just nu står ju grejerna lite huller om buller och dessutom saknar jag en roomy.

Sista måltiden

Låter som om jag skulle avrättas eller nått men nae det ska jag ju då inte. Sista måltiden var det dock hemma om man räknar bort frullen imorgon. Elin hade kämpat hela dagen lång med en trerättersmiddag och jag tycker hon lyckades bra.


Riktigt snajsigt dukat var det i rummet och förrätten bestod av en räktoast (?) käkt serverat på en tallrik. Huvudrätten var en delikat potatisgratäng med ett exklusivt lager gyllene korn över och kycklingfilé i bitar med en grönpeppersås á lá CheF. Till efterrätt serverades vi en chokladmousse med en botten av finaste digestivechex och med en garnering av premium-hallon och förnuftigt riven choklad.


Jädra gott var det allt.
Förutom en ytterst delikat måltid fick jag även lite gifts av min andra syster såsom kollegieblock, pärm, pennor och annat smått och gått. Tack Jenny!

Preciiiis såhär såg det ut ikväll.

Packat o smort

Smort är ett väldans underligt ord. Så underligt att jag funderar på om det inte heter så alls. Det jag vill få fram är att jag har smort mina lädergrejer (stövlar, skor o sånt) och att jag är ganska färdigpackad nu trots att jag skjutit upp det till kvällen innan. Gör alltid så och det funkar ju gansk bra om man bortser från alla förebrående blickar från min mor när hon frågat om jag har packat det ena och det andra.


Var ju på Donken med Emma igår och sörjde min flytt. Fick en present från BUS vilket jag tycker är urgulligt! Tack brudar! Tog kort på den och tänkte fixa upp dem imorgon. Jag hoppas nämligen att jag kommer kunna använda min dator i bilen lite då det köpts en dator-bil-sladd till familjens laptop. Har dock inte provat den så jag vet inte om den funkar med min dator överhuvudtaget. Men gör den inte det får jag ju blogga imonkväll.


Känns hemskt att lämna allt bakom mig men samtidigt ganska häftigt. Har ju alltid sagt att jag ska flytta när jag börjar gymnasiet men att göra det är en helt annan grej. Kommer nog kännas fördjävligt rent ut sagt imonkväll när allt verkligen sjunker in.

Goodbye Dunder

Våran avskedstur idag får man väl nästan säga. Red lite överallt idag, över ängarna o förbi grustaget där 2 småhundar kom rusande och skällde som tokar medan ägaren ropade på dem och höll fast sin stora hund. Red över bron och sedan en bit längs "gudrunrundan" travade bort till "reningsverket"( vi vet inte vad det är egentligen så påhittat namn) och red sedan hemåt igen. Låg en gren över vägen prcis vid stenbron så jag tryckte igång honom och hoppade den.

Han tog den finfint!
Bestämde mig för att rida hoppstigen hem en sista gång. Dunder kunde knappt hoppa för den var helt nerriden men han gjorde vad han kunde och det är jag nöjd med. Älskade Dunderponken.


Red hem och gav han maten, tog av grejerna och så fick han stå innen en stund medan jag skrev i boken vad vi hittat på och författade en liten lapp till Erika. Satt å grät medan jag skrev och så kom en annan tjej i stallet för att rykta sin häst. Så då tog jag ut Dunder innan jag skrev färdigt och cyklade sedan därifrån för sista gången som Dunders medryttare.


Min älskade pojk i Onsdags

En av de tidigaste bilderna jag la upp på honom.


Social

Har precis kommit hem farmor och farfar och ska strax ut igen. Har firat farmors födelsedag lite sådär i efterskott då hon fyllde i söndags. Så snart Svedin kommer hit så ska vi dra oss bort till donken och sörja att jag flyttar inom 48timmar.

Fåfäng

Ja fåfäng som jag är lägger jag upp en bild på mina rosetter. 16 Blåbärsrosetter, 3 Lingonrosetter och 1 från förklassen till Skol-DM. 20st totalt inte en enda är från en riktig tävling. Någon har kanske spenderat liiite för mycket tid på ridskolans blåbärshoppningar...



www.patetisk.se kommer bli min nya hemsida. typ. inte.

Brev

Hämtade posten förut och såg att det var ett brev från Polhemskolan till mig. Har inte kollat vad de vill än men jag antar att det är nånting som gäller skolstarten, typ att den är på måndag och så. Men nu har jag blarrat tillräckligt.

Till saken:
Det är roligt att få brev.



Nu ska jag öpnna mitt brev


Goodbye

Var ju som sagt uppe och fikade med Ulle och Erika på ridskolan idag. Hade bakt jättefina kladdkakor och dekorerat med en älg(poseidon) och en kamel(fatima) på vardera. Lämnade också till Pia och Ingrid som inte jobbade idag. 


När skulle cykla hem insåg jag att det här var sista gången på ett tag som jag satte min fot på anläggningen och att även om jag kommer tillbaka nångång ibland så blir det ändå inte samma sak. Det kommer alltid att vara hemmaanläggningen skulle jag tro men ändå inte samma sak överhuvudtaget. 
Tråkig view kan tyckas men ändå en smula jobbig att se när flytten närmar sig.
Gräsbanan där jag hade hoppats göra min tävlingsdebut det här året. Så blir det inte då jag inte har någon häst att tävla på.

Vemodig tror jag är rätt ord för att beskriva min känsla när jag cyklade hemmåt. Kan tyckas löjligt men om ni tänker er hur mycket tid jag har spenderat här de senaste 4åren så ja, då är dey kanske mer logiskt att det känns underligt att lämna det hela bakom sig.

Sista bilderna på ridskoleflocken på ett tag. Har dock bilder kvar att visa från när Jenny fotade.
Har inte sållat bland dem än och efter det ska de "gimpas".

Dunder

Pillade med mobilen medan jag skrittade ut vilket resulterade i att Dunder trampade på sin ena tygel och de gick sönder direkt. Slängde mig av och band fast tygeln i bettet som en tillfällig lösning. Blev en lång framskrittning med en liten bit trav och sedan skritt igen. 
Red ner på ett ställe jag inte ridigt tidigare och då får man ju hålla ganska lågt tempo. Red över St. Sigfridsvägen och den är ju ganska stor så farten är ju relativt hög där. Tyckte det var obehagligt att rida över, särskilt som Dunder precis innan protesterat mot att han inte bara fick klampa rätt över vägen utan var tvungen att stanna medan jag kollade efter bilar.

Kom på att jag visste ganska precis var jag var när jag bara kom över vägen. Travade hem med inslag av galopper. Lyssnade ju på musik samtidigt och jag kan säga er att när man lyckas passa in hästen och musik är det mäktigt värre! Övade på att sitta ner och i början går det alltid skit, men efter en stund är det faktiskt ganska lätt. Tror Dunder inte gillar skumpet så han anpassar sina steg så att jag inte ska skumpa. Han skulle kunna bli en så oerhört fin hopp och dressyrhäst bara man lyckades visa honom att det kan vara kul.

Han var såååå fin idag! Satt och log som en dåre trots att jag var genomblöt av allt regn! Helt underbart duktig var han idag!

Tunnel under St.Sigfridsvägen i imagine.

Red med skydden på D idag, de var svåra att spänna och halkade ner då jag inte ville riskera att strypa blodflödet i benen. Kunde inte spänna mittremmen då det hade blivit väldigt hårt. Bilden t.h blev tyvärr väldigt suddig för att någon tyckte det var kul att leka med kepsen jag hade på mig så han puttade omkull mig.
Typ enda helkroppsbilden där han inte fick monsterögon eller lyssnade så öronen hamnade bakåt. Visst är han söt?

Stargate

Laddade ner först avsnitten av serien igår och blev då sjukt sugen på att titta på filmen först. Så då fick jag ta hem den också. MEN, det var inte den filmen som jag trodde det skulle vara. Har sett både den jag såg och en annan Stargatefilm innan och tydligen blnadat ihop dem. Får försöka hitta den andra filmen idag och dra hem den med. Google is my friend.


Men just NU ska jag kolla på Stargate Atlantis och sedan Stargate SG1 på 6an.
See Yaa!




Bilderna är lånade från nån blogg


Stargate

Laddade ner först avsnitten av serien igår och blev då sjukt sugen på att titta på filmen först. Så då fick jag ta hem den också. MEN, det var inte den filmen som jag trodde det skulle vara. Har sett både den jag såg och en annan Stargatefilm innan och tydligen blnadat ihop dem. Får försöka hitta den andra filmen idag och dra hem den med. Google is my friend.


Men just NU ska jag kolla på Stargate Atlantis och sedan Stargate SG1 på 6an.
See Yaa!


Stargate

Laddade ner först avsnitten av serien igår och blev då sjukt sugen på att titta på filmen först. Så då fick jag ta hem den också. MEN, det var inte den filmen som jag trodde det skulle vara. Har sett både den jag såg och en annan Stargatefilm innan och tydligen blnadat ihop dem. Får försöka hitta den andra filmen idag och dra hem den med. Google is my friend.


Men just NU ska jag kolla på Stargate Atlantis och sedan Stargate SG1 på 6an.
See Yaa!


Tradition

Fick höra att det var tradition att ha med sig fika upp till ridskolan när man skulle flytta därifrån. Så igår bakade jag kladdkaka som jag strax ska cykla upp med. Hade ändå tänkt göra det som tack för all hjälp jag fått de senaste dagarna så det funkar bra. Har tillochmed pyntat kladdkakorna lite. Ska ta kort på dem när jag kommer upp dit tänkte jag. Så ni får inte se dem fören jag kommer hem igen.


Over And Out

Ridlektion

Har ju egentligen slutat på ridskolan men jag fick rida med på min gamla lektion ändå. Trodde jag skulle få rida på nånting stort, brunt och med långa ben men det blev en kraftig, svartvit "ponny" med enormt huvud. Eller nu ser huvudet inte så stort ut men vänta till de klipper honom i vinter...

Cline:
Han segade som fasen när jag skulle skritta ut på spåret och då fick han sig ett rapp med spöet. Säger man till honom så i början av passet att nu är det allvar, så brukar han var lättare under resten också. Visst får man säga till honom senare också men då är det mer peta dit en påminnelse. 
Hursom så var hanriktigt piggelin att rida. Gjorde väl inget speciellt så på lektionen utan det var mycket om hur ridningen kommer läggas upp under året och att sitsen kommer vara i särskilt fokus. Red utan stigbyglar ett bra tag i både trav å galopp. I galoppen kändes det som att han inte riktigt kom fram och bjöd framåt men jag misstänker att det bara känns så nu när jag har suttit på en massa hästar med stor vägvinnande galopper den senaste tiden. Vi fick rida lätt utan stigbyglar sista stunden och det mina vänner ä fruktansvärt jobbigt!
Kan tänka mig att meningen med lektionen var mycket att kolla vart gruppen låg i utvecklingen.

Clines skalle i profil

Känn dig blåst

Jenny är här, hon skulle hjälpa mig sy ihop ett par ridbyxor men symaskinen jävlades så det slutade med att vi fick sy för hand. "Bjöd" på lunch efter det. Eller egentligen var det rester från igår men det säger vi inte. Så den officiella versionen är att vi åt en delikat trerätters-lunch med päronsuffle till efterätt.



Nu ska vi kila bortåt och kolla om det finns nått vettigt på Ria.
Man vet ju aldrig.

Vart ska de sova inatt? På ett mentalsjukhus *sjunger*

Elin o cenny står inne på toan och borstar tänderna. Jag står i trappen å klappar hunden. Hör hur både Elin och Cenny smågnäggar. 

Olivia: Ibland undrar jag om ni är riktgt friska
Elin: Två fel blir ju ett rätt
Elin: Två minus blir ju ett plus
Elin: Vi kommer få jädrigt smarta barn.


Smarta barn, yeah right.

Pinsamt

Plockar ju och håller på i mitt rum  ( o resten av huset( är bra på att sprida mina grejer)) ikväll och hittade för ett tag sedan en lapp som jag skulle skickat in för en månad sedan. Så vad Kalmarsunds gymnasiegrej vet så ska jag gå på Åkrahäll. Letade snabbt fram brev och slängde den på lådan. Men som sagt å skulle den varit inne för en månad sedan och mitt schema ligger ute på hemsidan.


Pinsamt!

Buskväll

Yes imorgon är Bus bjudna hem till mig för käk o sånt. Med andra ord måste jag försöka plocka i ordning lite i huset. Jippie. Några lekar och ett tårt-recept ska jag också googla fram. Men tårtan har min konditor lovat att hjälpa mig med. Måste handla oimon också kom jag just nu på.


Många måsten just nu.

Ponnyridning

Cyklade upp till Risse och då hade Kristoffer redan fixat i allt i sin bil så vi bara lastade och åkte ner till Sporthallen. Gick med ponnyerna över bron bakom sporthallen, något de var tveksamma mot. Efter en stund kom dock en funktionär som tyckte vi skulle stå på andra sidan så vi syntes mer. 

Välidgt dåligt med kids där tills typ klockan 2. Vi satt mest och pratade. Birk och Hällican tuggade gräs för glatta livet och av någon anledninge pinkade de hela tiden. Tror de tillsamans pinkade sesådär en tio gånger. Så gräsmatten där vi stod är nu välvattnad.


När vi skulle åka, då kom barnen dit typ. Så vi blev försenade därifrån och väl i stallet var det snabbt ut med våra hästar, packa in de andras grejer och sedan försöka lasta dem. Vi hade ju en ponnyridninig till. Dock skulle andra gå och andra ponnyer användas. Tyvärr ville ju Doc inte gå in i transporten och då gick heller inte Viktor in. en såfort de lockat in Doc trampade Viktor in och de kunde åka. 

Så jag ledde själv ut Birk och Hällican i hagen innan jag cyklade hem. När jag släppte Birk satte han av i en jädra sula och drog med sig flocken uppåt där jag stod. Hällican däremot tog det oändligt mycket lugnare.

Cyklade hem och sedan dess har jag hållt på att packa/rensa mitt rum.

Rix FM festival

Åkte in, chillade runt, stod en stund och lyssnade på musiken, gick runt i kalmar och sen så vart det helt plötsligt slut. En- två timmar innan jag trodde det skulle sluta. Men vi gick runt, mötte M:s och A:s pojkvänner + deras polare. Snackade med folk och pallrade oss tilsist bort till stationen. Bussen kom och ingen behövde betala, satt bredvid nån helt random och tjuvlyssnade på hon som stod i gången bredivd mig och snackade om lund samtdigt som jag spanade in den snygga killen som stod snettframför där jag satt. 


Askul kväll och allt mer jag skulle kunna säga för att visa det kommer endast låta helt otroligt töntigt så det skippar vi. Däremot kan jag säga att det var en hel del som var packade och massor som var smålulliga men spelade packade. Alltid intressant.

Matilda, Amanda och jag. Tyvärr togs den efter att Evelina åkte hem så därför är hon inte med. Not very smickrande bild.

Igångridning 12/8 -11

Hilma:
Fick inte genom henne alls lika bra när jag red mer själv. Hon var inte en oböjlig stock utan mer en gren, böjlig men det tar emot. Dåligt minne som jag har kommer jag inte ihåg så mycket av vad vi hittade på. Men hon har ändå bekvämare trav än tex Poseidon lösgjord eller inte.

Wagner:
Red även här själv om jag inte minns fel(?) ihop med de andra på gruset. Wagner fick gå med jättekorta steg i traven för att jag skulle kunna sitta ner bra och i ena varvet var det inga problem men i vänstervarvet ville han inte alls vara med utan han ville ta normala steg och då blev jag jätteskumpig, flaxar med armarna och pga flaxet så blir mina händer hel fukkade och rycker honom i munnen vilket ör honom grinig. Men stundtals fick jag honom att gå lugnt med korta steg även där och då slappnade han av lite i alla fall. Galoppen däremot var jättefin. Eftersom han redan i traven gick med korta steg så blev galoppen kort direkt och jag blev stadigare i handen, kunde jobba mer med sitsen och mindre med benen. Precis som han vill ha det. Så där slappnade han av som mest under hela passet skulle jag vilja säga. Det var ju ingen suppergalopp men den var nog riktigt bra för att vara jag :)


Hoppas att systeryster vill ta och skicka korten snart så jag kan börja rensa bland dem och plocka ut dem som är värda att visa upp. *pik*

Igångridning 11/8 -11

Hilma:
Fick en lektion av Pia när jag red ihop med de andra på grusplanen. Gick ganska bra faktiskt. hon kändes inte alls jättehår i munnen som hon brukar när jag rider. Hon gik tillomed avslappnat i form i slutet vilket är ganska stor skillnad från att hon när jag ridit henne tidigare kännts som en jädra stock, helt oböjlig även ifall man skulle "sågat" henne i munnen. 

Beatrice:
Fick en delad lektion med Ulle innen i ridhuset av Ingrid. Alltså, när Ingrid hjälpte Ulle vilade jag, när Inrid hjälpte mig red Ulle på egen hand. Gick ganska bra tycker jag, när vi avslutade gick hon i en lugn och avslappnad form. Beatrice blir lätt sån att hon går i samma tempo hela tiden med huvudet rätt fram så jag fick göra tempoväxlingar för att förindra det vilket gör det svårare att sitta stadigt. Det säger ju sig själv egentligen, att det är lättarev att sitta i samma tempo hela tiden än att sitta ner när tempot ändrar sig. 


Under alla lektioner får jag höra ungefär samma sak, för mig är det bra då jag blir bättre på att själv komma ihåg vad jag ska tänka på ifall jag får höra det ofta men det måste ju onekligen vara ganska trist som ridlärare att påpeka det för mig. Sjukt tacksam är jag i alla fall för all hjälp jag får nu. Den behövs ;)

Rix FM festival

Yes, dit är jag strax påväg. Ska bara plocka ihop det sista och sedan knalla bort till busshållplatsen. Ska in dit med Evelina, Amanda och Matilda. Kommer antagligen bli ganska sent så det vettefan hur jag ska orka upp imorgon för sista igångridningsdagen.


Hinner heller inte skriva ihop om dagens ridning men den kommer imorgon någon gång. När jag orkar och har tid. Ha de gutt cheeselöverz!

Tävlar om en träningströja från JWS


HÄR hittar ni tävlingen.

Dunder hoppning

Fick för mig att hoppa honom i lösdrfiten idag så jag fixade hindrerna lite innan jag fixade Dunder. De var nämligen nerridna i olika grad och omfattning. Efter detta fixade jag Dunder och värmde honom sedan i skogen i typ tio min eller nått. Gick sen in i lösdriften slängde iväg ett sms till hästägaren att jag började hoppa nu. Dels ifall hon ville titta, dels ifall jag åkte av.

Hon kom ner och kikade när jag hoppade. Eller ja, när Dunder jävlades och emellanåt tog ett å annat hopp när jag fick han mot hindrerna. När han väl hoppar, hoppar han helt underbart för att inte vara tränad till det. Han har ju lite problem med avstånden och så men ändå.

Enda är ju det att han ska bråka å ha sig. Ibland drar han bara iväg och då är det inte mycket jag kan göra annat än att hänga med eller hänga mig i ena tygeln och smäcka till han på halsen eller i ansiktet med spöt. Ja det är en ganska elak grej å göra men, han kan inte göra så och lyssnar han inte så får man ta till drastiska metoder. En gång drog han iväg mot grinden och vägrade stanna. Så han körde skallen i eltråden och kastade sig sedan iväg. Efter det lyssnade han mer. 

Jag ser ju att han älskar att hoppa så jag fattar inte varför han ska göra sådär.
Vi pratar om att ta upp honom till ridskolan till hösten och hoppa honom där på gräsplanen.
Tror han skulle gilla det, särskilt om massa folk kommer och tittar på honom så han får showa lite!

Tävlar om HV Polo Schabrak

Halleluja moment

Igångridning 10/8 -11

Wagner:
Red honom på grusplanen idag. Gick ganska bra. Ingen dans på rosor men resultatet blev ju att han gick i form när jag travade av. Fick jobba honom på en liten volt runt Erika i galopp vilket i sig inte innebar stora problem annat än min handställning. Knas blev det dock för att jag inte var själv där och det kom en liten Viktor suandes lite huxflux. Men det var inget problem, bara att fatta ny galopp jue. Jenny fotade medan jag red. AzUuM!

Poseidon:
Skrittade han ett varv med de andra på gräset innan de gick bort grusplanen. Då gick jag in i ridhuset och väntade på Pia som skulle hålla en privatlektion för mig. Blev en sitslektion där fokus låg på att jag skulle sitta rätt och framförallt stadigt. Fick blandannat galoppera honom på en volt och styra främst med sitsen/benen då jag släppte på tyglarna när vi travade. Fick beröm för att jag verkligen tar till mig det de säger och försöker förbättra min ridning hela tiden. Kändes gött att höra!


Jenny var där och fotade så imorgon hoppas jag på en massa fina bilder att lägga upp här.

Krämig kycklingsoppa - recept

§ 8 msk smör. Jag mätte inte.
§ 1 purjolök
§ 4 vitlöksklyftor finhackade. Mosade i vitlökspress.
§ 3 morötter. Skivade.
§ 6 dl kycklingbuljong.
§ 600 g kycklingfile, strimmlad.
§ 6 dl grädde
§ 4 tsk gräslök hackad. Ungefär en tredjedekl av en kruka gräslök.
§ 8 tsk basilika. Ungefär hälften av en kruka basilika.
§ Värm smöret i stekpanna/gryta och stek purjolök, vitlök i några minuter.
§ Häll i kycklingbuljongen och den strimlade kycklingen. Jag stekte kycklingen ihop med det andra en stund innan jag hällde i buljongen. Låt sjuda i 15min.
§ Tilsätt grädde, gräslök och basilika. Rör konstant till soppan fått en krämig konstistens. Fick det aldrig krämigt (=tjockt?) så jag sket i det och serverade soppan som var asuum!


Kursivt: receptdel jag ändrat.
Fetstilt: Mina ändringar av det kursiva.

Fotografjakt

Hoppas på att Jenny vill ställa upp som fotograf imorgon när jag rider. det är ALLTID kul å se ridbilder. Det är bara så svårt å få nån att fota åt en. Har ju bett folk som stått vid sidan av banan ett par gånger men det känns helskumt att göra även om jag ber folk ja pratar lite med och oftast står det bara random föräldrar som jag inte känner och dem vill man ju inte fråga.

Så därför är det svårt att få fram ridbilder och det är därför jag hoppas på min syster!

Krämig kycklingsoppa

Gjorde den helt efter ett recept i en GI-kokbok och den blev underbart god!
Ska kila ner i pausen och hämta receptet.


Igångridning 9/8 -11

Hilma:
Fick på en snodd från början för att göra det enklare för mig. Att rida med hjälptyglar får mig att känna mig som att jag fuskar men hur mycket de än påverkar nacken ger de ju ändå ingen form utan det måste ryttaren ändå rida ihop så jag får väl trösta mig med det. Vi red på grusframridningen idag, troligtvis för att regnade igår och då dammar det ju inte så mycket. Fick rida i en dressyrsadel och det kändes som att mina ben satt fast, det blev mycket lättare att sitta still i den. Dessutom är ju Hilma en lättsutten häst även om jag tycker hon är stenhård i munnen.

Kom ut lite efter de andra så jag red ju en stund efter att de avslutat och då hjälpte Erika mig att jobba henne. Innan måste hon ju hålla koll på gruppen men då kunde hon lägga mer fokus på hur jag red. Har verkligen fått rida de senaste dagarna och det känns i musklerna.

Lady:
Skrittade henne medan de andra red på grusframridningen. Försökte jobba henne i form och det gick väl sådär, är inte riktigt säker på hur mycket bakbenen var med hela tiden men ibland så.

Molle aka. "Gandalf"


De är här !

Fick mailat att mitt tradera-fynd kommit. Dock kunde jag inte hämta upp dem själv. Pappa var tvungen att göra det. Sen så knackade han på nyss och sa att han hämtat dem. Ooooih! Var min kommentar på det innan jag kubbade ner och öppnade det.

Åskan kommer åste sluta  NU

Stuvade makaroner

Är jädrigt gott så det får det bli till middag ihop med falukorv som inte är lika kul. Kan inte minnas när jag senast stuvade makaroner så det blir att noggrant studera paketet innan jag kör igång.

Lånad bild

Igångridning 8/8 -11

Birk:
Red fram honom och sedan kom Ulle ut för att ge mig en privatlektion i bortre änden av gräsplanen. Birk på sig en snodd och han sänkte huvet direkt den kom på. Fick jobba med min sits och mer exakt hur man rider en hästy i form. När jag gör rätt så arbetar Birk rätt och går då i form. Fick jobba mycket med att hålla kvar honom på yttertygeln och att inte bli superstel så fort det händer nått. Birk tyckte det var jobbigt att fatta galopp så han gjorde en bock, jag hamnade på halsen så han stannade. Han ville ju inte ha av mig, bara tala om att det var jobbigt. Vet inte alls hur länge vi jobbade på volten innan jag fick trava av honom själv men fortfarande i en bra form.


Birk i "hagen" aka transportängen som betas av.

Poseidon:
Red fram honom på egen hand också sen kom Ulle ut och höll lektion för oss i bortre änden av gräsbanan igen. Red även denna gången på en volt där jag skulle jobba Posse i form. När jag gör rätt går hästarna rätt. Posse himself är en jättehäst som tar jättesteg och känns som en älg i början. När han protesterar tar han ett hopp upp iluften vilkmet jag absolut inte är van vid att hästar gör. Då hoppen kom när jag första gångerna närmade mig galoppfattning kändes det läskigt att galoppera. Han tar ju liksom gigantiska galoppsprång och när jag är osäker lutar jag mig framåt vilket gör det värre. Då klamrar jag mig bara fast och slutar rida. Och fortsätter man inte rida blir det aldrig bättre. Så jag har kommit en bit men jag har långt kvar!


Jag ock Posse efter avskrittning.


Förövrigt så har jag gjort något med lillfingret på vänstra handen medan jag red Birk. Kan inte komma på vad för jag kände inget när jag red och det gör ont att böja in fingret mot handen. Dock inte lika ont som när jag hoppade av Birk och märkte det och nu kan jag ju därför böja fingret mycket mer. Men vad jag gjort det är ett mysterium!

Söndag : Dunder

Joggade honom eller vad man ska säga, red i skritt trav och galopp men det var lugna kravlösa galopper och mest att han skulle röra på sig. Han gjorde jättesnällt allt jag bad om men inte mer. Han var nog trött för han gick Väldigt hårt i lördags när Erika red ut med några andra. Och för min del är lugnare turer där man bara rider utan att tänka en massa, bland det bästa med att rida Dunder. Det finna aldrig några krav på att han ska gå i form eller hoppa högt, aldrig några krav på att jag måste plocka fram hans bästa sidor hela tiden. Vi bara går.

Kom just på att jag ÄNNU inte fixat upp alla bilder från Falsterbo. Haha får ha de kvarvarande som utfyllnad!


Travet

Körde ut till Dunder runt 5 och plockade in honom och borstade. Tanken var att vi skulle lasta lite innan 6 men allt drog ut på tiden. Camilla lindade benen och svansen, dels för skydd men främst för att det skulle hålla sig rent. Dunder fick även ett tunt täcke på sig för renhetensskull.


Att lasta var inget problem, han luktade, undersökte och klampade nöjt in och började käka hö. Stod still hela resan till travbanan. Lastade ur och ställde honom i en box i Katrin Fajerssons stall. Där fick han stå tills det var dags att göra i ordning honom. Han borstades igen, flätorna i man och svans plockades ur och grejerna åkte på.


Erika hoppade upp och vi andra började ta oss ut till banan för att kolla när de ledde defilieringen. Vi gick till fel ställe först och när vi insåg det fick vi ta oss runt hela stället kändes det som. Det var typ en minut kvar så jag och de andra började kubba gärnet, jag och en tjej hann ganska bra för vi drog ifrån, två andra hann precis och lilla Tuva missade hela grejen.


Trodde det skulle vara mer men de galopperade fram å tillbaka några gånger medan travarna körde runt och sen var det slut. Vi plockade ihop Dunder lastade och körde hem, inga problem att lasta nu heller. Han var så söt där han väntade på att vi skulle ta ut honom och kastade sig inte ut som så många hästar gör. Riktigt kul kväll var det! Fick se en massa fina travare, bland annat Twiggy Brick (vann lopp 5) och Renevatio ( två i lopp 8a) som båda stod i samma stall som Dunder. Renevatio stod i boxen mitt emot D.


Tog tyvärr inga bilder för telefonen var i det närmsta död.



Igångridning fredag 5/8 -11

Birk:
Red fram han så att säga och försökte jobba honom innan Erikla tog över och verkligen red igenom honom.  Sen fick jag hoppa upp igen och då gick han inte lika bra som när hon red. Erika hjälpte mig med hur jag ska hålla händerna. Jag flaxar med händerna när jag försöker sitta ner och då blir det inget stöd i munnen för hästarna utan bara hårda hjälper. Måste alltså lära mig sitta stadigare och därefter arbeta med att minimera mina hjälper. Både i händerna och med skänklarna.


Birk

Cline:
Tog han ganska direkt efter att hovslagaren skott honom fram men han verkade inte alls öm. Däremot ville han hela tiden förböja sig åt antingen höger eller vänster. Ulle visade hur korta tyglar jag skulle ha och att eftergiften ska komma när de går i form och inte innan. Det tog ett bra tag men tillslut gick han i en ärlig form med bakbenen under sig och eftergiven i nacken. Då tyckte jag det kunde räcka, han var liksom helsvettig!
Duschade honom efteråt.


Cline efter ridningen.



Såhär ser mina fingrar ut när jag rider just nu. Tejpade med kirurgtejp och sedan maskeringtejp över det.
Borde verkligen köpa mig ett par vantar så jag slipper såren.

Rolig

Jag ville bara tala om att jag är jätterolig nu. Så rolig att jag skrattar åt mina egna skämt. Alltså jätterolig. Det var väl det jag ville säga.


Ajusste, var på toa nyss och vad hittar man där om inte en SPEGEL. Så jag passade på att gör lite miner och skratta åt mig själv. uH Hu(*talus språkus)

God Morning Vietnam

En film som går just nu på Kanal 9.
Har inte ens sett halva men visst fan kan jag säga att den är underbar!



Vet ni vad jag saknar just nu?
En webcamera!
Då hade ni kunnat på se alla crazy-faces som jag gör. Tyvärr kan jag inte ens se dem själv för jag har inte satt upp spegeln som rasade än. Vet inte hur jag ska sätt fast den ordentligt. Jag tror jag får konsultera en av mina bästa vänner.
Google!

Eller goggle(*påhittat talspråk) som min bildlärare alltid sa.

Queen

Samtidigt som jag sitter och författar inlägg spelar jag Queen på Spotify och sjunger med för full hals.
And i love it!


Skadad

Jag är skadad.

Jag har skavsår på 4 av 10 fingrar  och dessutom i skrevet. Allt pga ridningen de senaste dagarna.  Yesyes  men det är det värt för att få rida 2-3 hästar om dagen gratis och dessutom få endel tips och råd under tiden.


De röda ska visa skavsåren på högerhanden. Just gotta lööve paint!


Dagens RidOutfit: Torsdag




T-shirt: Pappas som jag snott
Ridbyxor: Falsterbo Horse Show
Strumpor: Hööks


Suddiga idag pga dålig kamera och dåligt ljus. Sen så har jag fixat med dem i picnik och kör vanligtvis med Gimp 2.6 som nog är lite bättre.

Igångridning 4/8 -11

Birk:
Stenhård i munnen som vanligts men ändå lättare att jobba än han brukar vara vilket jag antar beror på att vi drider ute och då måste han lyssna på mig för att veta vad vi ska göra. Jag har jättesvårt att känna ifall hästarna bara kröker på nacken eller verkligen går i form men med Birk som oftast skjuter fram nosen rakt fram så är bara att han böjer på nacken en bedrift.



Wagner:
Kändes från början ganska fin, fortfarande inte lättriden men ändå samarbetsvillig. Sen så var det som om han helt enkelt tappade ena benet. Att flytta bakdelen utåt medan man red som var så lekande lätt i början gick inte vilket troligtvis beror på att jag rider med för stora hjälper och att han då blev irriterad. Fick hjälp av Erika med hur jag ska hålla mina händer och hur små hjälper jag faktiskt behöver använda. Men får väl ändå säga att det gick ganska bra, han var trots allt avslappnad större delen av passet.


Favorit i repris.  Jag och Wagner.

Duffe:
Skrittade honom i 25min ungefär på gräsplanen medan Jennie red Cline. Ganska tråkigt att bara skritta runt runt. Tittade på endel läskiga saker som tex en traktor och en tröja som hängde över staketet. Farligt värre sa Duffe som lekte arab ( interntskämt typ ).

 

Duffe och Mördartraktorn som stod på samma ställe hela tiden men var lisfarlig ändå.

Movietajm

Vet ni vad jag tänker titta på för film ikväll?

Sound of Music faktiskt. Har sett den innan tror jag men det skadar ju inte att se den igen. Den är ju tydligen en klassiker så den får man väl titta på. Tittade ju på Titanic för ett tag sedan bara för att den var en klassiker. Blev besviken på att de inte sjunger i filmen utan bara spelar flöjt ( my heart will go on ).

Kladdkakan

... blev inte särskilt bra. Alldeles lös inuti. Men hey den går ju att äta!

Ponnyridning

Cyklade som en galning upp till stallet. Om man räknar lite på det hade jag en medelfart av ca 20km i timmen. Emma väntade på mig när jag kom upp och så plockade vi in hästarna. Fixade dem medan Ulle körde fram transporten. Packade in grejerna och skulle lasta. Men Birk ville inte gå in. Jag, Ulle och Pia stod med honom innan han gick in.


Väl där lasta vi ur en bit bort där det är lugnare. Sadlade och plockade ur allt vi skulle ha med sen gick vi upp och blev attackerade såfort kidsen fick syn på oss. Kaos präglade den första timmen, sedan tog vi en liten paus och efter det var det lugnare. Birk gick hela och ropade efter andra hästar vilket skrämde endel barn i början. Hela hästen vibrera ju liksom när han gnäggar.


Gick bra idag tills vi skulle lasta, Birk ville inte in den här gången heller så vi fick övertala honom. Körde hem, svampade Birk som var svettig under sadlen och sedan säppte vi dem, Birk ropade efter resten av flocken och när de svarade satte han av i en jädra fart!

Jag och Birk för länge sedan. Min första blåbärshoppning( 40cm) och vi fick en rosett.


Kladdkaka

Fick för mig att baka en kladdkaka, den blev lite knas, glömde byta från snabbvärme till vanlig och tog ut den tidigare sen upptäckte jag att den nästan var flytande. Hoppas det inte gör nått, enligt receptet får den absolut inte bli genombakade vilket borde innebära att den kan bli bra ändå.



Måste hurra nu, ska cykla upp till risse för ponnyridningen ikväll.

Lunch

Schteeker hamburgare och bröd idag. Rättare sagt rostbröd. Tänkte först käka hamburgern med salladsblad runt men nää, bröd är guttigare så det blev bröd. :( onyttigt som satan jag vet.


Igångridning 3/8 -11

Hilma
Stenhård i munnen skulle jag vilja säga, benen vart det fart på framåt men inte inåt. Fick hjälp av Erika hur jag skulle göra och Hilma lossnade lite men absolut inte helt. Red upp blåsorna jag fick av Wagner igår på ringfingrarna, fick nya på långfingrarna. Fick tillslut låna Jennies vantar eftersom hon ridit klart för stunden. 
Sååå sköna! Måste bara skaffa mig ett par liknande, trots att Rockl-vantar är så dyra (mellan 300-500kr/par).

Beatrice:
Halkade runt i sadeln eftersoom jag bara red med halvskodda brallor och jag gissar att sadeln var nyputsad. Fick jobba för att hon skulle gå i form och tillslut får jag väl säga att jag lyckades helt okej. Fick massa hjälp av både Ulle och Erika medans de red vilket nog hade stor del i att det gick s bra som det gick. Jag vill ha längre tyglar än vad jag ska för att det inte ska kännas som att jag är så hård i handen som jag är. I alla fall ibnbildar jag mig det.

Borstade Birk och Hällican som vi ju ska gå ponnyridninge med ikväll och släppte dem i en annan hage än den där flocken går för att de ska vara lättare att fånga. Hade kunnat få skritta Birk en stund om jag velat men jag tyckte inte jag behövde det. Skritt är ju inte den mest intressanta gångarten. 


Blev inga bilder idag, hade ingen som kunde ta kort när jag red och den jag tog på Beatrice efter var så tråkig. Men ni får ju i alla fall en bild från 1 augustinär vi precis tagit hem hästarna.
Beatrice i blickfånget.

Dagens ridoutfit: onsdag



Med på bilderna:

Pike: Craft
Ridbyxor: FHS
Strumpor: FHS

Ej med i bilderna:

Ridhjälm: Hööks
Ridskor: Hööks




Dagens ridoutfit: tisdag

Keps: Hippo
Piké: BR Collection
Ridbyxor: Börjes
Strumpor: Falsterbo Horse Show


Imorgon tror jag det blir grönt.

Igångridning 2/8 -11

Fick rida på tre pållar idag varav två var ponnyer. Alltid trevligt att rida ponny även om man i början känner sig som en elefant på en myra. Cyklade hur eller hur upp så jag var där runt halv 9. Det vara bara jag, två tjejer till och så ridlärarna förståss.


Birk:

Red han ganska slappt, vi skulle skritta ungefär en halvtimme och då trodde jag vi skulle göra det på halvlånga tyglar men tydligen skulle vi arbeta dem också. Tankeverksamheten är på topp! Gick väl bra, Birk var rädd för en vagn med hinderstöd så den tittade vi närmre på.

Birk i stallet.

Arielle:
Henne försökte jag rida mer samlat men det gick ju som det gick, hon kändes större efter ett tag i alla fall. Hon kan vara ganska lättskrämd efter betet så fick ta det extra chill när jag hjorde i ordninge henne. 
Failad redigering. Jag och Arielle. Hejhej stolsits och tjock ponny.

Wagner:
Wagner är väldigt stor, både storleksmässigt och hur han rör sig. Lyckades rida genom ena sidan men inte den andra. Han gick väl inte i nån vidare form men det var första dagen och jag är minst sagt ringrostig! Fick hjälp av Pia en stund när hon körde  ut bommar på planen men hade svårt att höra vad hon sa när traktorn brummade. Vissa grejer hörde jag dock: räta på dig! håll om med skänklarna. 






Men fina miner vi gör!





Fina ridbilderna blir när man egentligen håller på att skritta av. Hoppas att det finns någon som kan tänka sig att fota lite imorgon också.

Lunch

Fixar mig nu en kycklingpytt. Första gången jag kört en kycklingfilé i en mixer.
Resultatet blev ju bra i alla fall. 


Ska snart skriva ihop ett inlägg om ridningen och stallet idag, tänkte dock äta först och dra ett avsnitt av pretty little liars

Igångridning

Haha det kommer bli mycket häst de närmsta dagarna.
Hur eller hur ska jag strax ta min järnspringare upp till ridskolan.
Ska rida och så fixa med ponnyridningen imorgon för den har knasat sig lite.

Craft Piké

Letade upp en produktbild på pikén jag fick av mamma.
Den visar ju lite bättre och fördelaktigare hur den ser ut.


Outfit



Totalt 996:-
Känns som ganska mycket men det mesta går ju att kombinera på måga sätt så det kanske det är värt.

Måndag

Har sutti med mamma och kollat upp matlista för resten av veckan och vad som behövde handlas. Följde sedan med och handlade. Väldigt ovanligt för min del och antagligen ganska ointressant vetskap för er. 

Men hey, uppdatering som uppdatering och den handlar ju i alla fall inte om hästar.

Lovely

Mop var på Kosta Outlet igår. Kom hem med denna till mig. Ska ha den att rida i. Pikéer är såå snyggt att rida i! Denna är från Craft och gick bara på 100 kr. För detta rensade jag två land, ganska bra deal tycker jag.

Betesridning - update

Det gick bra att rida hem hästarna. Jag fick rida på Birk som visserligen var tjockis efter att ha gått och käkat i en månad men som ändå kändes som en pyttehäst!

Men pigg var han i alla fall, kastade sig nästan ur hagen när Ingrid öppnade grinden. Trippade på tårna en kort stund men sedan var det inget förutom de gånger fåglar flög ur ett träd plötsligt så hela ledet hoppade ur skinnet.


När vi närmade oss ridskolan så började Birk slänga med huvudet och tala om att det vore mycket roligare att bock-galoppera resten av vägen men jag höll inte med så vi skrittade.  Väl uppe i stallet borstade vi hästarna och kollade över dem innan de fick gå ut i en av de vanliga hagarna. 

Ska dit imorgon vid halv 9 och så påbörjar vi igångridningen.

Lekt.hästarna och en ny granne(den stora svarta).

Betesridning

*Tidsinställt inlägg*


Är nu förhoppningsvis framme i Rismåla. Vi ska rida hem hästarna från betet. 
Kommer antagligen vara sjukt trött. Kliver sällan upp före klockan 11 och vi ska samlas i risse vid 9, får alltså gå upp runt halv 8.

RSS 2.0