Tårtafika

Pappa fick för sig att baka en jordgubbstårta.
I de flesta fall blir jag illamående av frukttårtor.
Tror det är kombinationen av saft från frukten ihop med sockerkaksbottnen som orsakar det.
Nog om det, det var inte det jag vill få fram.


Farmor och farfar vart då inbjudna på fika och det första farmor säger när hon ser mig är:
Är du nykter?
Hon menade ju inte så, men det lät ju väldigt skumt xD


Kommentarer
Postat av: Emelie

sv: Jag är självlärd i longering och tömkörning =) (Kommer skriva en bok till kommentar nu haha!)



Longering är inte så svårt, jag låter hästen få hitta sin egna balans, tittar på rörelserna och ser till att den får ett bra tempo och tryck i alla gångarter ( t ex genom att växla mycket mellan alla gångarter, öka traven via en smackning för att sedan minska via en "ptroo" osv), när hästen jobbar rätt höjer den ryggen och sänker huvudet automatiskt =)



Tömkörning är lite klurigare, men jag tänker mig att tömmarna är som 2 tyglar. På volt så står jag som när jag longerar, i mitten av hästen. Jag gör som när jag rider, mycket stöd på "yttertömmen" och pillar lite på "innertömmen", samtidigt håller jag koll på tempo och tryck i gångarterna där med så de har förutsättningar för att kunna jobba i rätt form.



Skänkelvikningar, öppnor och slutor har jag lärt hästarna själv. Jag försöker även där göra så lika "kommandon" som möjligt som jag gör när jag rider. När hästen gör rätt berömde jag som bara den, då fattade dom vad jag ville. Jag testar mig fram tills hästen svarar helt enkelt =)



Nu kan dom alla dessa sidvärtes rörelser bra så nu kan jag göra hur många steg som helst osv. Men jag tog bara några få steg i början och massa beröm.



Prova! Övning ger färdighet =) Det finns inget rätt eller fel, huvudsaken är att hästen förstår. Så prova alla möjliga sätt tills du hittar ett där hästen förstår vad du menar.

2011-06-26 @ 00:20:42
URL: http://semlur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0